maandag 26 maart 2012

De aankomst

Belevenissen van een kersverse geleidehond.

Daar zit ik dan... met een vreemde hond in huis. En Loesje... die vindt het ook maar vreemd. Ze was net een beetje gewend en nu gedraagt iedereen zich opeens weer zo anders. Niemand heeft haar iets gevraagd... komt er opeens zo jonge lummel binnen zetten en die wil ook nog op haar bed... Ze moet Mees wel laten zien wie hier al langer is. Ze gaat midden op het bed zitten blaffen: je denkt toch zeker niet dat je erbij mag knulletje!  
Zo'n eerste dag werken we nog niet in tuig. WE gaan uitlaten aan de lijn en appèl oefenen: netjes volgen aan een slappe lijn, tempo wisselen, omdraaien,
zo gaat de hond op je letten. Vanmorgen gaf hij nog een stevige ruk aan de lijn toen we een andere hond tegen kwamen, maar vanmiddag ging dat al een stuk beter. Het naast komen, de hond moet dan aan je linkerkant komen staan, tegen je been, gaat nog erg rommelig. Hij gaat overal staan, behalve naast mijn been. Dat gaan we zo nog even oefenen. Het is ook lastig omdat hij nog erg afgeleid is met een andere hond erbij. WE moeten dus apart oefenen.
Hij was toen hij kwam meteen geïnteresseerd in de knuffel die er ligt. Hij loopt er mee te schudden en wil graag een trekspelletje spelen. Vanmiddag lag hij lekker op mijn voet, heerlijk. Hij is gevoelig en nog wat druk, rustig aan dus, het zal snel wennen. Morgen gaan we aan het werk in het tuig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten