maandag 28 mei 2012

vakantie

Belevenissen van een kersverse geleidehond

We hebben erover gestemd en overlegd met Desudo en… Nederland heeft weer niet gewonnen, we gaan van 7 tot 14 juli naar Frankrijk op vakantie met de honden.

We kregen een mail van iemand die ook veel wandelt met haar hond. Wij kennen haar van eerdere wandelvakanties met Edogation: overdag wandelen met een groep mensen en honden, ’s avonds kamperen. Edogation bestaat helaas niet meer, maar er is Dogtravel. Dogtravel organiseert ook wandelvakanties voor mens en hond.

In Nederland was alles vol, maar in Frankrijk was nog plaats. We zitten in Chaumont, in de zuidelijke Champagnestreek, ten oosten van Parijs. Nog behoorlijk noordelijk dus, maar dat is alleen maar prettig voor een actieve vakantie. We verblijven in een oude watermolen. Op het terrein is een boomgaard en in het riviertje de Marne kunnen we zwemmen en kanoën.

We gaan met de Thalys, dan zijn we in drie uur van Schiphol naar Parijs. In Parijs moeten we van guard du nord naar Paris este, Parijs Oost. Het is niet ver en we zouden het met navigatie wel kunnen lopen, maar ons Frans hè… Het is net goed genoeg om de weg te vragen, maar dan gaan ze terugrebbelen… Als je dan kunt zien, kom je met handen en voeten ook nog een heel eind, maar die non-verbale communicatie missen wij nou net. In Duitsland of Engeland hadden we het gedaan, maar niet in Frankrijk.

Vorig jaar gingen we naar Antwerpen om Maikel en Geert, twee klanten van Desudo die een sponsorloop hadden ondernomen van Lelystad naar Antwerpen, feestelijk binnen te halen. Het kostte ons toen heel veel moeite om het station van Antwerpen uit te komen, maar toen konden we de weg vragen.

Iemand van Dogtravel komt ons in Parijs tegemoet reizen, zodat we samen kunnen overstappen, goeie service.

De wandelingen variëren in lengte van zes tot twintig kilometer. Als de wandeling te lang wordt, kun je tussendoor worden opgehaald en met de auto terug. Als je een dag niet mee wilt wandelen is dat ook geen probleem.
Het terrein is heuvelachtig. Vorig jaar hebben wij in de Franse Alpen gelopen en dit is minder zwaar, dus dat komt wel goed. Maar voor Loes en Mees is het allemaal nieuw, dus is het fijn als we de inspanningen die ze moeten leveren kunnen doseren. Ze komen al aardig in conditie. (als ze worden afgeleverd, moeten ze die nog opbouwen, in de kennel lopen ze veel minder dan bij ons).

Tijdens de wandelingen kunnen de honden zoveel mogelijk loslopen.
Voor ons is het prettig dat we op dezelfde locatie blijven, dan leren we daar de weg en hoeven we niet elke avond een nieuwe route naar de toiletten te leren, zoals dat moet wanneer je van camping naar camping trekt.

Al met al hebben we er erg veel zin in. En u zult natuurlijk lezen hoe het was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten