zondag 20 mei 2012

De patstelling

Belevenissen van een kersverse geleidehond

Wij hebben allerlei speelgoed voor de honden, in al die jaren hebben we heel wat verzameld. Spelletjes waarbij ze moeten nadenken zijn een leuke uitdaging voor ze.
Wij hebben een dogpyramid. Het is een holle piramide met aan de bovenkant een gat. Aan de onderkant is hij verzwaard, zodat hij altijd weer overeind komt als hij omvalt.
We doen wat brokjes erin, de hond moet ontdekken hoe hij die eruit krijgt.

Dat was niet moeilijk voor Loes en Mees, intelligente honden als ze zijn. Meppen met je poot levert wat op. Mees is het fanatiekst, Loes loopt erachteraan en probeert de brokjes waarvoor Mees zich uitslooft weg te kapen. We zaten oplettend te luisteren wat er gebeurde, want ze hadden nog nooit samen met eén speeltje gespeeld; Maar ze deden het met vriendelijke competitie.

Om Loes ook aan bod te laten komen, hield ik Mees even bij me. Loes timmerde vol overgave het ding de kamer door,Mees bleef netjes zitten.
Op een gegeven moment ging zijn kop naar beneden en wilde hij in beweging komen. Ik zei Nee, hij moest zich even afzijdig houden. Maar Loes deed ook niks meer, stond voor Mees te kijken. Dat duurde zo een tijdje, totdat we erachter kwamen dat de piramide tussen Mees zijn voorpoten stond. Mees mocht hem niet pakken, Loes durfde niet, wilde niet, in ieder geval deed ze het niet. Wat een patstelling; En als je allebei niet kan zien, duurt het even voordat je erachter bent wat er aan de hand is.

Mooi dat Mees bleef zitten met dat ding tussen zijn poten. Toen we het er weghaalde kon Loes weer haar gang gaan.
De patstelling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten