woensdag 11 juli 2012

Racing Mees

7 juli zijn we vertrokken voor ons Dogtravel-avontuur, maar daar moesten Loes en Mees wel wat voor over hebben. We gingen met de Thalys naar Parijs. Drie uur lang hebben ze opgevouwen moeten liggen op een heel kleine ruimte. Wij ook, want die zitplaatsen zijn niet berekend op honden erbij. De trein zat propvol. Er kwamen Amerikanen binnen met hopen bagage. Een van hen zat shocking klem bwtween de deuren van de train. Het was een hoop gedoe. Maar na drie uur racen met ongeveer 300 km per uur ben je dan in La douce France. Marit van Dogtravel kwam ons ophalen op Guard du Nord. We zaten helemaal achterin de trein, dus we moesten het hele perron over, volgepakt met elkaar begroetende mensen en koffers. In een noodtempo zigzagden ze over het perron, zelfs gevallen patat negerend. We moesten van Guard du Nord naar Paris Este. Niet ver lopen, maar wat een drukte. Heel nieuw voor ze om ook slapende zwervers op de stoep te ontwijken. Ze scheerden zo dicht langs terrasjes dat sommige mensen hun glas wat achteruit zetten. Met roltassen achter ons aan tussen paaltjes door laveren, we hebben er niet een geraakt. Ze deden het geweldig. We verblijven in Chaumont sur Marne, nog 2.5 uur met de trein ten oosten van Parijs, in een huis dat aan een watermolen is vastgebouwd. Achter het huis is een tuin aan het water met een steiger. Ze kunnen daar los lopen en zwemmen als ze willen. Ze mogen ook op het terras los, maar Mees heeft de paardenwei met bijbehorende smakelijke mest ontdekt, dus die heeft daar huisarrest. We zijn met 14 honden van uiteenlopend ras. Na drie dagen hebben wij ongeveer 50 km gelopen, maar de honden doen zomaar het dubbele. Ze lopen tijdens de wandelingen veel los en rennen langs de groep heen en weer. Mees loopt hmeestal helemaal vooraan, maar komt af en toe even kijken of ik er nog ben als ik achteraan loop. Ze hebben geen moeite met het heuvelachtige terrein en sprinten moeiteloos de hellingen op en af. Af en toe werken ze ook, heel leerzaam voor ze. We lopen met hondenliefhebbers die smullen van hun prestaties als geleidehond. Dat komt in een volgend verhaal.

3 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat Mees en Loes het zo goed doen.
    Fijne vakantie gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Lotte, het was een super week! Leerzaam voor zowel de Loes als Mees als voor ons. Ikzelf was nog nooit met blinde mensen, laat staan met blindegeleidehonden in contact gekomen en het was tevens mijn eerste wandelvakantie. Het was fascinerend hoe jullie honden werkten en hoe jullie met hen omgingen. Zowel de honden als de baasjes verdienen een dikke pluim! Hoop dat jullie goed thuis gekomen zijn en hoop ook jullie allemaal nog eens weer te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellen,
    Wat leuk om langs deze weg van je te horen. Wij zijn blij dat je genoten hebt. Wij ook, zeker van jouw mooie zachte vlaams. Het was voor ons erg leuk om van andere hondenliefhebbers te horen wat Loes en Mees allemaal deden, want wij weten dat lang niet altijd. We zijn erg trots op ze.
    Hoop dat jij ook goed bent thuisgekomen en hopen je weer te zien bij een Dogtravel-wandeling.

    BeantwoordenVerwijderen